Bereiding kip:
Olie verhitten en kip in blokjes snijden. Ui, knoflook en peper in de olie
fruiten, de kip hieraan toevoegen en bakken tot het bruin wordt; de
Kip in Masala (marinade), de komijn en de tomatenpuree toevoegen en het
geheel enkele minuten omscheppen, vervolgens kouseband en het water
hieraan toevoegen en het geheel 10-15 minuten op zacht vuur laten
sudderen.
Zout naar smaak toevoegen.
Bereiding broodje kip:
Snijd het brood open, beboter beide zijden en beleg het met de kip.
Vegetariërs kunnen in plaats van kip o.a. Kouseband met Aardappel,
Sperziebonen, Pom met Tahoe, Tahoe met Broccoli als beleg gebruiken.
Serveertip: Garneer het beleg met Zuurgoed.
Voor een pikante smaak, schenk Faja Lobi Madam Jeanette over het
beleg.
Voor een zoet-pikante smaak schenk Faja Lobi Sweet Chili Sauce of Faja
Lobi Redi Pepre Sauce over het beleg.
Serveren ook eens met Murgie Masala Hindoestanie, Murgie Masala Nickerie,
Murgie Masala Speciaal.
Variatietip: In plaats van kip kan als beleg ook worden gebruikt: Pom met Kip, Moksie Metie, Moksie Foroe, Doksa Masala, Bhera Masala, Alu en Ei Tarkari, Kippenlevertjes met Aardappelsticks, Kouseband met Garnalen, Jhienga Tarkari, Losie Foroe, Snesie Foroe.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |